Hur fort växer håret

Hur fort växer ett rakat hår och hur skyndar man på processen att få långt hår? Detta är två bra frågor vi har fått!

Håret växer ca 1cm i månaden. Detta gäller även rakat hår! Man får många gånger som frisör höra att personer med korta frisyrer säger "mitt hår växer som ogräs" har man en kort frisyr, tex sidecut eller annat så upplever man att håret växer fortare för det märks ju mycket mer på en kort frisyr när håret växer ut än vad man gör på en med lite längre hår. Men allt hår, kort som långt växer ca 1cm i månaden :)

Finns det då några trix och knep för att skynda på så att håret växer fortare? Använd en inpackning anpassad för ditt hår ca 2ggr i veckan. På kvällarna när man sitter framför tv'n kan man massera hårbotten med fingertopparna för att stimulera hårsäckarna och detta kan skynda på hårväxten! All skönhet kommer inifrån sägs det och detta gäller verkligen håret, äter du bra och tar hand om dig själv så kommer håret att växa bättre och det nya håret kommer vara friskare :) Behöver man lite hjälp på traven så är Priorin tabletter något som verkligen fungerar! Men här får man ha tålamod, dessa påverkar inte det håret du redan har utan det håret som ska växa ut! 



Kommentarer
Emma säger:

Hej! hittade eran blogg på annicas blogg :) Tänkte bara fråga en sak jag blir helt förvirrad över.. nämligen sulfatfria schampon. Kan man använda det ifall man använder många andra produkter i sitt hår? t.ex dust it, torrschampo osv? känns som att det inte blir lika rent som med ett sulfatschampo.
En annan fråga också, mitt hår blir väldigt fort fett i hårbotten, men det är torrt i längderna. Kan det vara sulfaterna i schampot jag använder nu?
tacksam för svar :)

2013-12-12 | 23:44:26
(: säger:

Hej! Tänkte fråga hur ofta ni anser man bör tvätta håret? Vissa säger så sällan som de går ca1-2 ggr i veckan för att inte slita på håret. Medans andra rekommenderar tvätt varannan dag för att hårbotten ska hålla sig ren! Vad är egentligen bäst för håret? Tack för en bra blogg :)

2013-12-14 | 19:40:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback