Parabener och sulfater?

Vad menas egentligen när ett schampoo är sulfat och parabenfritt? Vad är paraben och sulfat och vad gör det med våra hår? Läs vidare så lär vi dig detta :)

Parabener:
Det har blivit väldigt populärt med parabenfria hårprodukter. Paraben är ett kemiskt konserveringsmedel som enligt forskare är cancer framkallande i för stora mängder. Parabener hittar vi i det mesta, schampoo, balsam, tvål, osv. Parabener är inte skadliga för håret i sig utan har blivit populärt att utesluta ur produkter just pga den cancer framkallande risken. Alltså, att välja ett schampoo som INTE är parabenfritt har ingen direkt inverkan på håret!

Sulfat:
Sulfat tillsätts i schampoo för att enkelt ta bort smuts. Ett sulfatfritt schampoo löddrar inte lika mycket och man kan behöva upprepa schampooneringen 2 gången innan man tar balsam. (Jag schampoonerar alltid håret 2ggr) Sulfat är även uttorkande och kan vara irriterande för huden. Att välja ett sulfatfritt schampoo är därför att rekommendera! 

Ett råd från mig är att vid varje dusch ta schampoo två gånger, första gången löddrar inte schampot lika mycket om man tvättar i stort sett bara på ytan av hårstrået, vid 2a schampooneringen rengör man hårstrået på djupet. Och använd ALLTID balsam! 

Hoppas ni fann inlägget lärorikt och blev lite klokare på vad parabener och sulfater är när det kommer till schampoo!
Maria nila's palett serie är sulfat, paraben och vegan fria!


Kram Emelie 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback